Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ОФІЦІЙНО. «Ідеальне місце». Сімон Едер оголосив про завершення кар'єри

📅 06.09.2026 04:39⏱ 2 хв читання
Ciko Перегляди: 8 Відповіді: 0
ОФІЦІЙНО. «Ідеальне місце». Сімон Едер оголосив про завершення кар'єри

Титулований австрійський біатлоніст Сімон Едер оголосив про завершення кар'єри.

Останньою гонкою для 43-річного Едера став спринт в норвезькому Голменколлені, де він посів 64-те місце й не відібрався до гонки переслідування та мас-старту.

«Я довго залишав собі невеликий шанс. Але те, що я завершу кар’єру, було на 90 відсотків зрозуміло вже досить давно. Остаточне рішення я прийняв в Осло. Я вичавив із себе максимум. Голменколлен – ідеальне місце, щоб поставити крапку. Книгу з такою кількістю сторінок рано чи пізно треба закрити зараз саме час. Закривати цей розділ разом із Лізою (Хаузер, ред.) легше», – сказав Сімон.

Цей сезон став 18-м в кар'єрі Едера на рівні Кубка світу – у ньому його найкращим результатом стало дев'яте місце в персьюті в Ансі.

Загалом в активі Едера за 18 сезонів п'ять перемог та 26 подіумів Кубка світу. Також він здобув два срібла на Олімпіадах у чоловічих естафетах та п'ять нагород на чемпіонатах світу – дві срібні та три бронзові медалі.

Едер – другий біатлоніст в історії за кількістю гонок на рівні Кубка світу. З показником у 559 стартів австрієць поступається лише легендарному норвежцю Уле Ейнару Бьорндалену, у доробку якого 582 гонки.

Повністю з біатлону Едер йти не збирається й розглядає варіант із тим, щоб перейти на тренерську роботу за прикладом свого батька:

«Він уже проклав дорогу. Я вдячний йому. Хочу залишитися в системі, але поступово: завершити навчання й рухатися далі.

Дуже важливо зробити паузу. Після стількох років у спорті – це необхідно. Хочу навчитися тренерської роботи поступово».

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.