Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Естафета? Не знаю, поки нічого ще не говорили»

📅 06.09.2026 04:58⏱ 3 хв читання
Ciko Перегляди: 10 Відповіді: 0
Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Естафета? Не знаю, поки нічого ще не говорили»

Лідер збірної України з біатлону – Дмитро Підручний – прокоментував спринт на етапі Кубка світу в Отепяя та назвав головні труднощі гонки на естонському стадіоні.

Дмитро не закрив лише одну мішень в гонці, але до топ-20 не пробився: 25-те місце та квиток до гонки переслідування.

– Дмитре, стадіон в Отепяя не дуже добре знайомий, етап Кубку світу тут проходить вдруге. Які головні труднощі на цій трасі та на стрільбищі для атлетів?

– Останній раз я тут змагався у 2015 році, якщо не помиляюсь, на чемпіонаті Європи. І для мене стадіон взагалі, можна сказати, новий. Його траса повністю змінилася, порівняно з тим 2015 роком. Тут важкі підйоми: є й круті, такі як стінки, так і довгі затяжні. А на колі 3300 досить складний є один спуск. На тренуванні деякі атлети вилітали з траси. І досить непросто проходити цей поворот. Щодо стрільбища, то воно тут завжди вітряне, я пам'ятаю, як ми тут були ще влітку. Але сьогодні був не дуже сильний вітер, і він був стабільний, з однієї сторони. І, як бачимо, це дало змогу дуже добре стріляти багатьом спортсменам. На жаль, у мене був один промах.

– Сьогодні багато спортсменів гарно відпрацювали на стрільбі, дуже щільні результати і з промахом треба було потужно працювати на дистанції. Прокоментуйте свою роботу на трасі, надто на фінішному колі, яке найважче.

– Погода така важка, що працювати на дистанції було дуже складно. Я ще на перших двох колах добре почав, але, як бачу по часу, відставання було велике. Але на останньому колі працював краще і відіграв багато позицій. Та, звичайно, з одним промахом треба було бути трохи ближче. Траса складна, і рельєф складний, і погодні умови дуже складні. Дощ також заважає, і в таких умовах дуже важко бігти.

– Погода у березні зазвичай вже тепла, лижня м’яка, тобто все те, що Ви так не любите. І така погода, звісно ж - це головний біль для сервісу. Як сьогодні працював інвентар? Наскільки важко було бігти по дистанції?

– Як я вже сказав, ця тепла погода вносить дуже великі корективи. І, звичайно, що лижі не ковзали, як би хотілося, але вони у всіх не ковзають. Сказати щось по інвентарю, чи їхав, чи ні, важко, тому що дуже складні погодні умови. Чесно кажучи, важко оцінити, коли просто ковзання по цьому снігу, в принципі, немає. А ще й до всього, траса дуже брудна. Крім того, що вона м'яка, вона ще й брудна. Вітер здуває з дерев багато бруду. І на трасі сніг не білий, чесно кажучи, а більше сірий, жовтий, чорний. Чого там тільки на трасі немає. Тому, звичайно, що бігти по такій теплій трасі дуже важко.

– Чи знаєте вже щось відносно планів тренерів щодо Вашої участі в змішаних естафетах?

– Ні, не знаю, поки нічого ще не говорили, ще попереду одна гонка. Те, що я буду стартувати, я впевнений на сто відсотків. Якщо все буде добре і ніяких корективів там не буде. Але от в якій естафеті –поки не знаю.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.