Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Олімпійський призер з боротьби Насібов повернеться у "медальну" вагову категорію перед ОІ-2028

📅 06.09.2026 16:55⏱ 2 хв читання
Ciko Перегляди: 13 Відповіді: 0
Олімпійський призер з боротьби Насібов повернеться у "медальну" вагову категорію перед ОІ-2028

Ексклюзивний коментар Парвіза Насібова для Суспільне Спорт.

Український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов заявив про намір повернутися до своєї найуспішнішої вагової категорії до 67 кг перед Олімпійськими іграми 2028 року.

Обидва свої "срібла" Ігор українець здобував саме у дивізіоні до 67 кг. Востаннє це сталося у фіналі Парижа-2024, коли у фіналі він поступився представнику Ірану Саїду Есмаелі.

Вже сезон-2025 борець провів у новій категорії — 72 кг. У ній українцю не вдалося зійти на подіум двох головних стартів року: на чемпіонаті світу світу посів восьме місце, на європейській першості — 13-те.

"Не те, на що розраховував, — прокоментував Насібов результати найбільших міжнародних форумів для Суспільне Спорт. — Але я боровся не у своїй вазі. Тому це досвід. Вірю, що 2026 рік буде набагато кращим".

"У вазі 72 кг не важче, мені там некомфортно. 67 кг — це моя вагова категорія. У ній я почуваюся комфортніше. Це важко, але є мрія. Я хочу розміняти срібні медалі на «золото», тому робитиму все можливе, щоб покращити результат. Швидше за все, я [повертатимуся у 67 кг] перед Олімпійськими іграми, у 2027 році".

Попри відсутність нагород Насібов розглядає рік, що минає, як важливий етап своєї підготовки до головного старту олімпійського циклу, який у 2028 році прийматиме американський Лос-Анджелес.

"Звісно, можна було б краще. Але я вважаю, що це досвід. Моя головна мета — це Олімпійські ігри. 2025 рік — дорога до ОІ-2028. Тому я хочу показати весь свій потенціал. І всі медалі, що у мене є, розміняти на одну нагороду на наступній Олімпіаді".

"Шкодую, що приїхав без медалі з чемпіонату світу, — підбив Насібов підсумки 2025 року. — Якщо брати в цілому, то шкодую, що такий важкий час у нашій країні, що дуже багато друзів втратив. Ця нездобута медаль — це ніщо, я вважаю, якщо порівнювати з загибеллю нашого народу".

"А задоволений найбільше у 2025 році тим, що зміг якусь користь принести: нашим державі та військовим, допомогу, якийсь автомобіль подарувати".

У новій ваговій категорії Насібов здобував медаль чемпіонату Європи-2024, коли став бронзовим призером саме у дивізіоні до 72 кг. Також "бронзу" попереднього року він виграв і в категорії 67 кг.

Хоча Насібов фінішував поза подіумом чемпіонату світу, восьме місце стало новим особистим рекордом українця на рівні першості.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.