Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

«Це неймовірно приголомшує». Циганкову пророкують успіх у Нідерландах

📅 07.09.2026 14:32⏱ 2 хв читання
Ciko Перегляди: 12 Відповіді: 0
«Це неймовірно приголомшує». Циганкову пророкують успіх у Нідерландах

Колишній футболіст Євген Левченко, який значний період своєї кар'єри провів у Нідерландах, поділився думками стосовно перспектив вінгера збірної України Віктора Циганкова в амстердамському «Аяксі», котрий підписав його з іспанської «Жирони» за 4,5 млн євро.

«Сказати, що неймовірно приголомшує той факт, що Йорді Кройф придбав гравця з такими якостями за таку суму – це нічого не сказати. Віктор – гравець, який накопичив великий досвід. Спочатку, звичайно – у київському «Динамо», а потім – у «Жироні». Він уміє робити ривки і, найголовніше, вчасно їх робити. Для мене це, мабуть, найважливіше у сучасному футболі: знати, коли потрібно зробити ривок, а коли ні.

Я не вважаю його типовим гравцем, що спеціалізується у грі віч-на-віч і постійно шукає свого прямого суперника. Але завдяки своєму позиційному чуттю він, безумовно, є небезпечним, коли робить ривки у вільний простір. Він може грати і під нападником – це непогано спрацювало у збірній України, бо він – спритний та швидкий із м'ячем. Його можна трохи порівняти зі Стівеном Бергейсом.

Залишається лише сподіватися, що з огляду на його міжнародний досвід та якості він зможе зрештою принести велику користь. Приблизно так я це й бачу. Віктор іноді стикався із травмами. Але якщо подивитися на його якості, я думаю, він може стати цінним придбанням для «Аякса». Гадаю, настав час йому знову по-справжньому почати грати у футбол.

Ще один фактор – це те, що він, звичайно ж, поговорив з тренером «Аякса» Мічелем Санчесом. Завдяки цьому він знає систему, за якою зараз грає «Аякс». І той факт, що він раніше грав разом із Дейлі Бліндом та Марком-Андре тер Штегеном, також вплинув на його рішення. З Дейлі Віктор має людину, яка може на власному досвіді розповісти, що це за ліга і як грають тут у футбол. Я думаю, це дуже важливо.

В уяві багатьох українців «Аякс» відіграє, зокрема, важливу роль у розвитку футболу. Про це часто говорять. Тому, з одного боку, мене дивує перехід гравця з іспанської ліги до Ередівізі. Але водночас, з іншого боку, видно, що гравці іноді свідомо вибирають середовище, де вони краще почуваються як удома», – сказав Левченко в інтерв'ю De Telegraaf.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.