Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zonic каже, що команда «Соколів» «трохи хитка» на BLAST Open Porto

📅 13.09.2026 17:14⏱ 5 хв читання
Ciko Перегляди: 18 Відповіді: 0
zonic каже, що команда «Соколів» «трохи хитка» на BLAST Open Porto
У міру розвитку BLAST Open Porto, zonic звернув увагу на деякі з поточних напрямків Team Falcon, включаючи пул мап та ігровий процес Ancient.

Команда "Соколів" завершує свій виступ у BLAST Open Porto, і команда має намір внести серйозні зміни у стратегію. У нещодавньому інтерв'ю тренер Зонік розповів про підтримку високого рівня енергії, вибір карт та труднощі організації на Ancient. Підсумуємо.

zonic розповідає про команду Falcons у новому інтерв'ю для BLAST

Команда Counter-Strike org Team Falcons розпочала 2025 та 2026 роки на піку перемоги на IEM Cologne Major, але з тієї літньої перерви скринька з трофеями залишилася порожньою. У новому інтерв'ю зі співробітниками BLAST 4 вересня на BLAST Open Porto тренер Денні «zonic» Соренсен поділився новим поглядом на статус команди.

Визнаючи, що команда почувалася «трохи невпевнено», Зонік сказав, що 2026 рік «не такий, як ми очікували […] Початок сезону був трохи важким. Я думаю, що це стосується багатьох провідних команд».

«Зрозуміло, що я зосереджений лише на своїй команді», – уточнив Зонік. Він сказав, що радий залишитися в турнірі, але , чесно кажучи, трохи розчарований, що все не так гладко».

Карріган та «Навчальний табір» «Соколів»

В інтерв'ю із Семом Маккензі, zonic вказав на затримку перед мейджором як частину проблеми. Він пояснив, що як тільки колишній гравець FaZe IGL Карріган приєднався до складу команди, команда провела щось на кшталт двомісячного буткемпу, повністю побудованого на підготовці до цієї однієї події. «Я думаю, що перед мейджором, коли ми запросили Каррігана, це було схоже на двомісячний буткемп, якщо чесно, очевидно, з деякими турнірами, але все було готове до мейджора».

Хоча лідерство Карріган стало важливим поворотним моментом для організації, такий менталітет змусив команду важко вибудувати стратегію, і таке тунельне бачення залишило деякі прогалини після того, як тиск мейджора зник.

НіКо, Кьосуке, The Players та Momentum

Ніко стоїть перед трофеєм IEM Cologne. Зображення: @ESLCS через YouTube.

Ніко стоїть перед трофеєм IEM Cologne. Зображення: @ESLCS через YouTube.

Співробітники BLAST запитали у Зоніка, чи відчула команда спад імпульсу після Великого турніру. Хоча Зонік і відчував, що це був реальний досвід, він уточнив, що це те, через що проходять багато, і навіть більшість «найкращих команд» у лізі Tier 1.

« Я не думаю, що люди зняли ногу з газу , але з більш психологічної точки зору, якщо взяти таких гравців, як Ніко та Кьосуке: Ніко вже стільки років полює за титулом Мейджора, а Кьосуке щойно його отримав, важливо також, щоб вони з'ясували, який наступний крок, і щоб Максим також знав, що він все ще молодий гравець, якому потрібно вдосконалюватися та розвиватися, і що ми не розслабляємося».

Але поки що я не бачив, щоб хтось із нас розслабився; нам просто потрібно трохи більше ставити перед командою мету та рухатися до неї крок за кроком. Минуло кілька довгих місяців до Великого турніру, і я думаю, що деякі з провідних команд це відчувають.

Команда «Соколів» «експериментує» з вирішення проблем з пулом карт

Однією з найбільших проблем, яку Zonica позначила в сезоні 2026 року, був пул карт команди. «Ми також могли бачити, що грали на багатьох однакових картах. Ми насправді не усвідомлювали нашого пулу карт. Я думаю, саме тому ми під час Великого турніру усвідомили, що Anubis може бути вибором, який ми просто пропонуємо».

zonic сказав, що команда почала «експериментувати», щоб вирішити дилему з пулом карт. Команда тестує різні варіанти, щоб побачити, що працює, а також оновлює свої комбінації на існуючих картах, де їй зручно.

«Я думаю, що після Великого турніру ми багато чого усвідомили: що нам насправді потрібно? Зараз ми просто намагаємося трохи розумніше використовувати наші карти, тому ми й експериментуємо. Ми вибираємо карти, які добре працюють на практиці, але не знаємо, наскільки вони насправді хороші, коли потрапляємо до офіційних результатів».

«Це були довгі місяці», – сказав zonic про Cologne Major та Кубок світу з кіберспорту.

Команда Соколів та Стародавніх

Стародавня карта Counter-Strike. Зображення: Valve

Стародавня карта Counter-Strike. Зображення: Valve

Команда Falcons постійно має труднощі з картою Ancient. Zonic був відвертим щодо цього, сказавши, що команда погано грає в середній зоні. Він повторив, що Falcons «трохи відстають від мети, якщо чесно» і їм потрібно витратити більше часу на її вивчення.

Він також зазначив, що команда останнім часом виглядає слабшою на стороні Т і їй потрібно відпрацювати фундаментальні принципи за всіма напрямками. Зонік чітко дав зрозуміти, що це стосується не лише Ancient, зазначивши, що Nuke та Mirage також погано виступили з ними на стороні Т, тому виправлення має бути зусиллям усієї команди, а не зосередженням на одній карті .

Проблеми з Т-боком та серединою

«Я думаю, що ми трохи відстаємо на боці тав ; можливо, нам потрібно трохи більше працювати в різних напрямках, і нам потрібно мати основи на місці. Принаймні, це те, що показали три матчі: ми ледве встигаємо взяти середину , а якщо й отримуємо, то трохи не знаємо, як підійти до середини раунду. І це те, на чому ми повинні налаштувати команду після того, як отримаємо трохи більше перерви, бо вже місяць ми в дорозі».

zonic також сказав, що він розмовляв з іншими гравцями, щоб визначитися з пулом карт команди «Соколи» на 2026 рік. Зокрема, він запитав Karrigan про його комфортні карти та стиль гри в IGL. «До появи Karrigan, [Ancient] була однією з наших слабших карт, і, дивлячись на склад, це має бути одна з наших сильніших карт, і ми доклали до цього багато зусиль. Але ми не можемо просто продовжувати це робити — нам потрібно працювати над усіма картами, і те саме стосується і Ancient. […]

У нас також були складні Т-сайди на Nuke та Mirage, тому доводиться працювати над усіма картами. Але, звичайно, ви приділяєте трохи більше уваги тим картам, які, на вашу думку, нам підійдуть, і на яких ми повинні бути кращими».

Куди прямує команда «Соколи»?

Зважаючи на щільний графік відряджень, який виснажував команду, головним висновком Зоніка було те, що «Соколам» потрібна належна перерва для перегрупування. Команда занадто довго перебувала в режимі «ввімкнено» і не мала часу сісти та проаналізувати свою основну гру.

Фінальні вихідні BLAST Open триватимуть до 6 вересня. Після завершення турніру «Соколи» виступлять на ESL Pro League Season 24 у жовтні. Пізніше в листопаді IEM Beijing 2026 знову випробує їх на міцність.

Слідкуйте за новими новинами кіберспорту Counter-Strike.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.