«У нас дуже суворі тренери». Сарапій – про самовіддачу гравців Полісся

Центральний захисник «Полісся» Едуард Сарапій підсумував переможний матч 4-го туру УПЛ проти «Шахтаря» – 2:0.
– З поверненням після травми. У першу чергу хочеться запитати про емоції від перемоги над «Шахтарем». «Полісся» завжди було складним суперником для «Шахтаря», але тут перемога, причому, як здалося, впевнена. Вам як видається?
– Завжди добре перемагати чемпіонів, але гра для нас, як ви бачили, у першому й другому таймі складалася не так просто, як хотілося. «Шахтар» – це «Шахтар», з ними завжди складно грати.
– Ви виграли 2:0 і кажете, що не так просто, як хотілося б.
– Хочеться завжди контролювати гру й бути більше на м’ячі, контролювати хід подій. Але я вважаю, що сьогодні «Шахтар» більше володів м’ячем, і тому ми грали більше на контратаках.
– Ви грали на контратаках. Для вашої команди це не зовсім звична стихія. Планомірно до цього готувалися, чи це прийшло по ходу матчу?
– По ходу матчу ми перелаштувалися, тому що завжди прагнемо грати першим номером. Але коли темп гри занадто високий, ми можемо відійти назад, відпочити, щоб хлопці, насамперед наша перша лінія атаки, відпочила й заново починала наш пресинг.
– Здавалося, що ви дуже впевнено контролюєте ситуацію, окрім останнього тиску «Шахтаря», і десь на 85‑й хвилині вже прийшло розуміння, що ви близькі до перемоги.
– Коли ти граєш із «Шахтарем», вирішує будь-який епізод, будь-який момент. Тому кожну хвилину ти повинен бути зосередженим на всі 100%, щоб довести гру до кінця. Бо коли ти виграєш із «Шахтарем» 2:0 і пропускаєш на 90‑й, це може бути й 2:2. Тому ми боролися до останньої хвилини й заслужили на перемогу.
– Цікаво, які емоції були у ваших суперників, як ви відчували?
– Не знаю, що там у них відбувалося, але те, що вони до останньої хвилини йшли вперед і хотіли забити, це відчувалося.
– Ви повернулися після травми. Як здоров’я? Які відчуття? Бо ми також говоримо й про перспективи збірної.
– Все добре, бо мене готували саме під цю гру. Вирішили не ризикувати із «Зорею», де я вже міг грати. Тому лікарі, тренери з фізичної підготовки та увесь тренерський штаб добре підвели мене до цього матчу, тому все гаразд.
– Ви були на трибунах із «Зорею», дивилися, як команда програє, втрачає перемогу. А тут виграли у «Шахтаря». Чому так? Там «Зоря», тут «Шахтар».
– На кожен матч треба налаштовуватися так, як сьогодні на «Шахтар». Наступний матч із «Кудрівкою», як сказав нам Петрович [Руслан Ротань], буде важчим – 100%. Тому треба цю гру вже забувати й налаштовуватися тільки на перемогу, бо за кожну команду дають три пункти.
– Коли команда грає в обороні дуже самовіддано, настирно, кажуть, що вона наїлася сирого м’яса. Чим вас годували цього тижня на базі?
– Нічим особливим не годували. Просто якщо ми будемо віддаватися не на 100%, у нас на бровці дуже суворі тренери, і ми отримаємо за це. Тому кожен це розуміє й віддається на полі.
Відповіді