Ландо Норріс: Не думав, що перемога можлива
В гонці Гран-прі Нідерландів McLaren здобули непросту перемогу з Ландо Норрісом, тоді як його напарник Оскар Піастрі фінішував 6-м.
Ландо Норріс (1-й):
“Я дуже радий здобути перемогу у фінальній гонці тут, в Зандворті, але це була справжня боротьба. Протягом першої половини гонки, особливо на м’яких шинах, я чесно кажучи не думав, що перемога можлива. Я мав великі труднощі з темпом і балансом, і це було схоже на повторення суботніх проблем. Однак, як тільки ми перейшли на Hard, машина ожила. Я почувався набагато комфортніше, міг атакувати та тиснути на Mercedes, змусивши їх швидко зупинитися, що зрештою відкрило нам двері.
Стратегія команди була ідеальною, і це дало мені можливість атакувати на нових шинах, поки Кімі боровся з Льюїсом. Я знав, що це мій єдиний шанс та скористався ним. Маневр по зовнішній стороні першого повороту став кроком, який приніс нам перемогу в гонці. Попри результат, я не повністю задоволений. У нас все ще є слабкі місця, особливо в повільних поворотах, і нам потрібно покращитися, якщо хочемо боротися за чемпіонство. Я буду тиснути на команду більше, ніж будь-коли, тому що робота на цьому не зупиняється; нам потрібна вища продуктивність.”
Оскар Піастрі (6-й):
“Я розчарований невтішним результатом, але зароблені очки для команди трохи пом’якшують ситуацію. Найкращі моменти за гонку – це старт та перше коло після червоного прапора, коли машина працювала як слід, і ми змогли відіграти позиції. Перший відрізок здавався прийнятним, але на другому нам просто не вистачало темпу, і це стало справжнім викликом.
Ми проаналізуємо весь вікенд, щоб зрозуміти, чому ми зазнали такого значного падіння продуктивності. Повільний піт-стоп відіграв свою роль, але фундаментальною проблемою була відсутність швидкості, над якою ми працюватимемо перед Монцою. Зараз пріоритет – разом з командою дослідити дані, щоб знайти першопричину та переконатися, що ми можемо рухатися вперед у у майбутніх гонках.”
Андреа Стелла (керівник команди):
“Загалом, це був гарний вікенд в Зандворті, з поул-позицією та перемогою в Гран-прі, але, звичайно, це не можна сприймати як належне. Після спринту ми зрозуміли, що потрібно покращувати гоночний темп, і пілоти з інженерами дуже добре попрацювали, знайшовши додаткову продуктивність, яка була так потрібна.
Ландо провів гонку на піку своєї форми, чемпіонське пілотування та повністю заслужена перемога. Він на максимум використав те, що було доступно від машини та шин, надзвичайно добре впорався з деякими дуже складними умовами та виконав кілька чудових обгонів. Я також хочу відзначити роботу команди над стратегією. Ми продовжили другий відрізок, щоб атакувати Кімі, і це спрацювало добре.
Щодо Оскара, то фінішний результат на шостому місці не зовсім відповідає його конкурентоспроможності впродовж вікенду. Ми втратили час на піт-стопі, а потім мали проблеми з переходом на Hard на другому відрізку, що коштувало йому кількох позицій. Його швидкість на першому та останньому відрізках була набагато репрезентативнішою. Ми знаємо, що у нас є більший потенціал, який ми можемо розкрити.
Ця перемога важлива для команди, оскільки підтверджує прогрес, якого ми досягли в Угорщині, і показує, чого ми прагнемо. Водночас боротьба у Формулі 1 зараз надвичайно щільна, і ми повинні продовжувати роботу над вдосконаленням машини, щоб не поступатися в гонці оновлень суперникам. Ми зосереджені на собі та розвиваємо машину, використовуючи на максимум те, що доступно під час кожного етапу. Монца буде зовсім іншим викликом і допоможе краще зрозуміти наш справжній потенціал.”
Відповіді