Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ЧС з хокею. Тренер Канади відреагував на першу шайбу Кросбі

📅 04.09.2026 05:24⏱ 2 хв читання
Ciko Перегляди: 10 Відповіді: 0
ЧС з хокею. Тренер Канади відреагував на першу шайбу Кросбі

Головний тренер національної збірної Канади Міша Донсков прокоментував перемогу над командою США (4:0) у чвертьфінальному матчі чемпіонату світу 2026.

– Що ви сказали гравцям перед грою?

– Наші гравці були дуже захоплені перед матчем, очевидно. Особливо через поразку на Олімпіаді в грудні (Канада поступилася США в овертаймі фіналу). Ми були сфокусовані на старті, ми були незадоволені тим стартом, який в нас був. Найважчий початок гри на турнірі. Але лідери взяли гру під контроль.

– Джет Грівс сьогодні був найкращим гравцем зустрічі. Наскільки важливим був його перфоманс?

– Критично важливим. Давайте почнемо з його особистості – він неймовірний молодий чоловік. Обидва мої брати працюють в Коламбус Блю Джекетс, тому в нас є особливий зв'язок. Я знаю багато про його родину та походження, неймовірна людина. Голкіпер світового класу. Він добре грав протягом всього матчу, але деякі його сейви були ключовими, особливо в третьому періоді.

– Що вам сподобалось сьогодні у виступі команди?

– Мені сподобались перші два періоди. Я думаю ми були прямолінійними і дотримувалися нашого плану. Думаю, в третьому періоді ми трохи підсіли, але треба віддати належне американцям за те, як вони тиснули. Джет був неймовірним. Також мені сподобалось лідерство збоку гравців на лавці.

– Сідні Кросбі віддав 9 асистів на турнірі, але наскільки приємним було побачити його закинуту шайбу?

– Це чудово, але, окрім завершення атак, він робить мільйон речей. З шайбою та без шайби, на льоді та за його межами. Я радий за нього, він дуже важливий для нас.

– Що з Еваном Бушаром?

– В мене немає жодних новин щодо його стану. Можливо, вони будуть завтра.

– Що ви можете сказати про Швейцарію як країну-господарку турніру?

– Особливе, неймовірне місце. Мені пощастило приїхати сюди ще у жовтні, і вже тоді я зрозумів, що це буде неймовірна можливість та досвід для хлопців. Бути тут та бути частиною цього турніру – це неймовірно. Організатори проробили неймовірну роботу в плані догляду за командами.

– Що найважливіше у наступній грі?

– Ми просто розмовляємо з гравцями, щоб будувати гру і ставати краще з кожним днем. Я знаю, що це звучить як кліше, але в нашій грі все одно є моменти, які ми маємо покращити.

Зазначимо, що батько Міши Донскова був росіянином, але помер у 2020 році. Сам коуч ніколи не жив та не працював у країні-агресорці, провівши все життя у Північній Америці.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.