TACO розповів, як йому пропонували «продати» матч MIBR у Китаї на ТІР-1 турнірі

Колишній гравець MIBR Епітаціо «TACO» де Мело розповів про випадок, коли йому запропонували гроші за навмисну поразку в офіційному матчі. Про це бразилець розповів під час участі у Flow Podcast разом зі своїм колишнім партнером по команді Марсело «coldzera» Давідом.
За словами TACO, інцидент стався під час турніру в Китаї, де MIBR мала зіграти проти Evil Geniuses. Спочатку пропозиція виглядала цілком невинно: до гравця підійшов чоловік і запропонував поговорити про стримінг на китайській платформі.
«Я вже отримував таку пропозицію — у Китаї. Ми поїхали грати турнір у Китаї, MIBR проти EG. Один чоловік підійшов до мене й сказав: “Хочу поговорити з тобою про стримінг. У нас є китайська платформа, хотіли б, щоб ти стримив на нашій платформі, давай поговоримо”».
TACO погодився на розмову, однак дуже швидко зрозумів її справжню мету.
«Я сказав: “Давай, добре”. Сів поговорити, а чоловік каже: “Скільки ти хочеш за те, щоб програти завтрашню гру?”».
Гравець відразу відмовився від пропозиції та пішов.
«Я сказав: “Що? Дякую, бувай, тримайся”, — і пішов».
Найцікавіше, що MIBR у підсумку справді виграла той матч. Після перемоги TACO навіть почав побоюватися можливих наслідків своєї відмови.
«Ми виграли гру, і я подумав: “Боже мій, цікаво, чи вони тепер прийдуть за мною?”».
За даними Dust2 Brasil, MIBR та Evil Geniuses зустрічалися між собою вісім разів, але лише один із цих матчів відбувся в Китаї. Йдеться про CS:GO Asia Championships 2019 у Шанхаї. Тоді MIBR перемогла EG з рахунком 2:0.
При цьому TACO не назвав турнір безпосередньо, тому видання зазначає, що ймовірним епізодом є саме цей матч у Шанхаї.
Бразильський ветеран також заявив, що, на його думку, проблема договірних матчів нікуди не зникла і зараз. Особливо це стосується нижчих рівнів професійної сцени.
«Я думаю, що тут, особливо в Бразилії, було багато підозрілих моментів. Особливо серед маленьких команд, які навмисно здавали матчі. Загалом це частіше трапляється на нижчих рівнях», — розповів TACO.
Таким чином, за словами одного з найвідоміших бразильських гравців в історії CS, пропозиції щодо договірних матчів доходили навіть до представників команд найвищого рівня. Утім, у конкретному випадку TACO відмовився від грошей, а MIBR у підсумку виграла гру.
Відповіді