Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Поки що в ролі помічниці. Макаряйнен розпочинає тренерську кар’єру

📅 06.09.2026 03:14⏱ 2 хв читання
Ciko Перегляди: 8 Відповіді: 0
Поки що в ролі помічниці. Макаряйнен розпочинає тренерську кар’єру

Федерація біатлону Фінляндії оголосила склад тренерських груп збірних країни на наступний сезоню.

До штабу команди U-21 потрапила легендарна фінська біатлоністка Кайса Макаряйнен, яка працюватиме разом з Іллкою Ярвою.

«Збір відбувся минулого тижня у Вуокатті, і я змогла бути присутньою лише половину часу», – розповіла Макаряйнен YLE.

Через заздалегідь заплановані робочі справи Мякярайнен братиме участь лише у трьох зборах, які відбудуться у Вуокатті.

Загалом спільних тренувальних тижнів набереться трохи менше ніж два тижні. Наступного разу вона зустрінеться зі спортсменами лише наприкінці вересня.

«Я виконую роль помічниці Ілкки. Я ніби приходжу вже на готовий процес і стежу за тим, щоб окремі тренування проходили як слід. Я досить багато буду на роликових лижах і кататимуся разом зі спортсменами», – додала Кайса.

Хоча роль у тренерському штабі збірної до 21 року цього сезону є невеликою, Мякярайнен прагне привнести у фінську тренерську культуру нові підходи.

На думку колишньої зірки біатлону, фінським юним спортсменам слід бути ближчими до світової еліти вже у молодших вікових категоріях.

Макаряйнен вважає, що фінські тренери занадто мало працюють разом зі спортсменами на трасі та не контролюють техніку і виконання в режимі реального часу.

«Я хочу привнести певний досвід і знання зі світу елітного спорту», – сказала Кайса.

Макаряйнен нині проходить тренерське навчання другого рівня, яке організовує Міжнародний союз біатлону. Півторарічна програма вже наближається до завершення.

Вона сподівається, що в майбутньому зможе працювати з молодими спортсменами, які перебувають на межі дорослого спорту.

«Ця тренерська посада – це щось на кшталт стажування», – додала вона.

Також Макаряйнен підтвердила, що продовжить наступної зими працювати експерткою з біатлону на фінському телебаченні.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.