Опубліковано 19 травня, 20251 р Адміністратор Linux є не дуже простою операційною системою. Щоб просто користуватися нею, потрібно непогано так освоїтись, а щоб пограти я взагалі мовчу. Але в цій статті я покажу кілька способів якомога нормально пограти в ігри.SteamЯкогось єдиного способу установки Steam немає, але найімовірніше він повинен перебувати у вбудованому магазині програм за замовчуванням. Наприклад Fedora Linux, він буде в магазині якщо під час першого налаштування включити додаткові репозиторії. Якщо не можете знайти, то подивіться в мережі, що рекомендують створити розробники саме вашого дистра. Від себе можу тільки порадити ставити у форматі flatpak ( джерело може бути вказане як Flathub ):Далі відкриваємо Steam, якщо хочете, можете включити російську мову, і тут перемикаємо повзунки, де згадують Steam Play:Після Steam перезавантажиться, і вам стануть доступні всі ігри. Якщо цього достатньо, можна на цьому зупинитися. Якщо ні, то продовжуємо.BottlesЄ ще інший спосіб як ставити ігри на Linux. Bottles - це утиліта, яка дозволяє запускати Windows додатки під Linux . ставимо з нього. Якщо ні, то рекомендую зайти до них на сайт:Отже, "пляшки" встановлені. Але як же тепер може завантажити гру Linux, якщо та поширюється торрентом? Від себе можу порадити додатки qbittoerent та fragment. Fragment ж хороший тим, що, якщо потрібно просто тицьнути по magnet-посилання:Натискаємо "Створити пляшку". У налаштуваннях вибираємо потрібне нам середовище. Нас цікавить середовище "Ігри". Підтверджуємо та чекаємо пару хвилин. Додаток радісно повідомить, що все добре і відобразить "пляшку" у списку.Маленьке налаштування:А зараз потрібно зробити маленьке налаштування, яке може потім спростити вам життя, якщо ви використовуєте масштабування. Йдемо шляхом: Параметри - Додаткові параметри дисплея. І тут знаходимо параметр Screen Scaling DPI. Він за замовчуванням встановлений на 96, що відповідає 100% масштабування в Windows. Залежно від параметрів, його потрібно змінити. Наприклад, якщо масштаб встановлено на 150%, число потрібно помножити на 1,5. Якщо масштабування не використовується, то не треба чіпати.Тепер найпростіший і найфінальніший крок: натиснути кнопку запустити файл. Можливо такий баг, що у папці все порожньо. Просто виходимо з неї та заходимо назад. Якщо інсталятор видає з помилкою виду IsArcExtract ( часто зустрічається в ріпаках ), то зазвичай допомагає запустити гру "зсередини пляшки". Також у меню нашої пляшки натискаємо на шапці програми 3 точки - Огляд файлів і перекидаємо туди настановні файли. Клікаємо по установнику, вибираємо нашу пляшку:
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь