Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Як виглядатимуть пошукові системи з ІІ

Рекомендовані відповіді

Опубліковано
  • Адміністратор

Як я і передбачав, пошукові системи починають потихеньку еволюціонувати. ІІ починає впроваджуватися у різні сегменти пошукової роботи. За моїми скромними прогнозами, у середньостроковому майбутньому ми дійдемо виключно персоналізованої пошукової видачі.

Це означає, що жодної об'єктивності в результатах пошуку не буде, а буде "доведення" під конкретного користувача. З одного боку, це добре для пересічного споживача – пошук буде зручним та корисним. З погляду маніпуляції громадською думкою та споживчою поведінкою людини – це буде нова форма цифрового концтабору.

Хто ж перемагатиме? Я сказав би, що переможцями будуть нові хакери, якщо хочете, хакери 2.0, соціальні хакери. Це ті, кого зараз звуть фахівцями з HUMINT та соціальної інженерії.

Перемагатиме той, що зможе обдурити машину, обійти обмеження за рахунок ефективного промпту або інших хитрощів. Саме тому я завжди і всім рекомендую вже зараз, не чекаючи зручного моменту, заскочити у поїзд роботи з нейронками та пошуковими системами.

Від лірики до діла. Свого часу я рекомендував вам подивитися на пошуковик You you.com , який одним із перших впровадив у роботу чат-бота. Це було мило та незвичайно.

Але зараз продовжують з'являтися пошукові системи, які безпосередньо вбудовують ІІ у процес формування пошукової видачі. І один з таких пошукових систем – Metaphor metaphor.systems .

Він працює за принципом товариша Сталіна «розумного друга». Ти йому промпт – він тобі заслання. На основі вашого запиту генерується пошук посилань. Не скажу, що видача мене вразила, але проект цікавий, особливо в контексті еволюції пошукових систем прямо на наших очах.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.