Опубліковано 1 червня, 20251 р Адміністратор Як я і передбачав, пошукові системи починають потихеньку еволюціонувати. ІІ починає впроваджуватися у різні сегменти пошукової роботи. За моїми скромними прогнозами, у середньостроковому майбутньому ми дійдемо виключно персоналізованої пошукової видачі.Це означає, що жодної об'єктивності в результатах пошуку не буде, а буде "доведення" під конкретного користувача. З одного боку, це добре для пересічного споживача – пошук буде зручним та корисним. З погляду маніпуляції громадською думкою та споживчою поведінкою людини – це буде нова форма цифрового концтабору.Хто ж перемагатиме? Я сказав би, що переможцями будуть нові хакери, якщо хочете, хакери 2.0, соціальні хакери. Це ті, кого зараз звуть фахівцями з HUMINT та соціальної інженерії.Перемагатиме той, що зможе обдурити машину, обійти обмеження за рахунок ефективного промпту або інших хитрощів. Саме тому я завжди і всім рекомендую вже зараз, не чекаючи зручного моменту, заскочити у поїзд роботи з нейронками та пошуковими системами.Від лірики до діла. Свого часу я рекомендував вам подивитися на пошуковик You you.com , який одним із перших впровадив у роботу чат-бота. Це було мило та незвичайно.Але зараз продовжують з'являтися пошукові системи, які безпосередньо вбудовують ІІ у процес формування пошукової видачі. І один з таких пошукових систем – Metaphor metaphor.systems .Він працює за принципом товариша Сталіна «розумного друга». Ти йому промпт – він тобі заслання. На основі вашого запиту генерується пошук посилань. Не скажу, що видача мене вразила, але проект цікавий, особливо в контексті еволюції пошукових систем прямо на наших очах.
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь