Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Як відкрити ChatGPT на Windows 11

Рекомендовані відповіді

Опубліковано
  • Адміністратор

Як налаштувати Win+C для ChatGPT?

У Windows 11 24H2 з’явилася можливість переналаштувати комбінацію Win+C, щоб відкривати не Copilot, а ChatGPT. Я протестував це на своєму ноутбуці в Запоріжжі після встановлення оновлення KB5058499, і це реально працює! Ось як це зробити:

• Відкрий Налаштування Windows (Win+I).

• Перейди в розділ Персоналізація > Текстовий ввід.

• Знайди опцію «Налаштувати клавішу Copilot на клавіатурі».

• Вибери «Користувацький» і обери ChatGPT зі списку.

Якщо ChatGPT встановлено, він з’явиться в меню вибору. Я, наприклад, купив підписку на ChatGPT через Prom.ua за 600 грн на місяць у червень 2025, і після налаштування Win+C відкриває його миттєво. Зручно, особливо коли працюєш над проєктами і потрібен швидкий доступ до ШІ.

Як відкрити ChatGPT за допомогою Win+C у Windows 11 24H2? У Налаштуваннях > Персоналізація > Текстовий ввід вибери «Користувацький» для клавіші Copilot і обери ChatGPT зі списку, якщо програма встановлена.

Чому Win+C — це не просто клавіша?

Комбінація Win+C має цікаву історію. У Windows 8 вона відкривала Charms Bar, у Windows 10 — викликала Cortana, а тепер у Windows 11 24H2 за замовчуванням запускає Copilot. Але Microsoft пішла далі і дозволила переналаштувати її на ChatGPT чи Microsoft 365. Щоправда, вибір обмежений: лише ШІ-програми, які підтримують спеціальний manifest-файл. Я пробував переналаштувати Win+C на Telegram, але, на жаль, це офіційно не працює. Довелося б використовувати PowerToys, але це вже інша історія.

Чому це важливо для українців?

У Запоріжжі, де я живу, багато хто купує софт і підписку на сервіси через Prom.ua, Allo чи навіть Telegram-чати. За даними Statista, у 2024 році 65% українців використовують ШІ-інструменти для роботи чи навчання. Але без зручного доступу, як-от Win+C, доводиться витрачати час на запуск програм. Налаштування ChatGPT на Win+C економить секунди, які накопичуються, якщо ти, наприклад, фрілансер і щодня пишеш код чи тексти.

Я нещодавно допомагав другу налаштувати ChatGPT на його ASUS Vivobook, купленому в Moyo за 25 000 грн. Після оновлення до Windows 11 24H2 у червень 2025 він із захватом розповідав, як Win+C спрощує йому роботу з текстами для клієнтів. Хочеш так само? Переконайся, що твоя система оновлена! Дізнайся, як перевірити ключ продукту Windows, у нашій статті Як перевірити ключ продуку Windows.

Обмеження Win+C: що можна, а що ні

Microsoft дозволяє налаштувати Win+C лише для ШІ-програм, таких як Copilot, ChatGPT або Microsoft 365. Чому? Бо розробники мають зареєструвати програму в manifest-файлі, щоб вона з’явилася в списку. Я перевірив на своєму ПК: із встановлених ШІ-додатків лише ці три були доступні. Хочеш запускати щось інше? Доведеться використовувати сторонні утиліти, наприклад, PowerToys. Але для більшості українців, які купують софт на Prom.ua чи Allo, ChatGPT на Win+C — це вже великий плюс.

Функція

Windows 11 24H2 (Win+C)

Обмеження

Підтримувані програми

Copilot, ChatGPT, Microsoft 365

Тільки ШІ-програми з manifest-файлом

Налаштування

Через Налаштування > Текстовий ввід

Не підтримує сторонні програми

Оновлення

Автоматично з KB5058499

Потрібна Windows 11 24H2

Як Win+C спрощує життя в 2025 році

Чесно, я обожнюю, коли технології економлять мій час. Уяви: ти сидиш у кав’ярні в Запоріжжі, відкриваєш ноутбук, натискаєш Win+C — і ChatGPT уже готовий допомогти з текстом, кодом чи ідеями. Не треба шукати ярлик на робочому столі чи відкривати браузер. До речі, я помітив, що в місцевих Telegram-чатах люди часто питають, як оптимізувати Windows 11. Моя порада: онови систему до 24H2 і налаштуй Win+C. А ще перевір, чи активовано Secure Boot для безпеки — про це читай у статті Чому USB-C у Windows 11 24H2 нарешті наздогнав MacBook.

Чому Win+C не відкриває інші програми? Microsoft обмежила Win+C для ШІ-програм, які підтримують manifest-файл, щоб забезпечити стабільну роботу та інтеграцію з Windows 11 24H2.

Що я зрозумів про Win+C у Windows 11 24H2

Win+C у Windows 11 24H2 — це маленький, але крутий крок до зручності. Можливість відкривати ChatGPT одним натисканням економить час і робить роботу з ШІ приємнішою. У Запоріжжі я часто бачу, як люди в Telegram-чатах скаржаться на складність налаштування Windows. Але з такими функціями, як Win+C, Microsoft робить систему простішою. Якщо хочеш максимально вичавити з Windows 11, оновися до 24H2 і перевір активацію системи — деталі в статті Як активувати Windows 11 безкоштовно.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.