Опубліковано 19 липня19 лип Адміністратор Основні діїПрописувати потрібні параметри та змінювати потрібно вміст файлу/etc/portage/make.conf/customЗначення параметра MAKEOPTS="-j10/11" ставлю на 1-2 менше кількості потоків, доступних ЦП, щоб під час компіляції ПК не втрачав життя. Навантаження плаває ±5%, тож не зайвим залишити запас.ПроцесорУ значення цього параметра вписати доступні для ЦП інструкції, можна дізнатися, встановивши пакет cpuid2cpuflags . Хоча рекомендується файл 00cpu-flags , але я лаюся на вписане, прописано в make.conf.CPU_FLAGS_X86="aes avx avx2 f16c fma3 mmx mmxext pclmul popcnt rdrand sha sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 vpclmulqdq"Значення COMMON_FLAGS , що відповідають архітектурі процесора.Відеодрайвери прописав, як у GentooVIDEO_CARDS="amdgpu, nvidia, nouveau" FeaturesЗначення, вписані нижче, мають пріоритет для системи перед значеннями на початку файлу, набір FEATURES для Calculate. Детальний матеріал про змінну, посилання на нього є на попередній сторінці внизу.FEATURES="assume-digests binpkg-docompress binpkg-dostrip binpkg-logs buildpkg-live config-protect-if-modified distlocks ebuild-locks fixlafiles getbinpkg ipc-sandbox merge-sync merge-wait multilib-strict network-sandbox parallel-fetch parallel-install pid-sandbox preserve-libs protect-owned qa-unresolved-soname-deps sandbox sfperms strict unknown-features-warn unmerge-logs unmerge-orphans userfetch usersandbox usersync xattr". FEATURES="-getbinpkg" Команда для перевірки внесених змінemerge -pve @system @worldПісля виконаних вище операцій виконати команди для оновлення світу та звичайне оновленняemerge --ask --update --verbose --newuse --deep --with-bdeps=y @world cl-updateПотрібне воно?Я розумію, що кальку ставлять не для цього, а щоб отримати готову (бінарну) систему, але про такий варіант теж хотілося дізнатися. Мені подобається сам процес компіляції і дивитися на рядки, що біжать, в консолі під шум вентилятора - це як дивитися на вогонь, що горить, або на воду, що біжить, така собі медитація і умиротворення, а після розуміти, що пакети скомпільовані під твоє обладнання(якщо час компіляції в розумних межах, а не як збирання Chromium)Gentoo освоїти не просто, не всім під силу, іншим зовсім не потрібно, з Calculate це простіше - встановити через графіку готовий образ, а потім можна перевести в "режим складання". Я видалив, почистив від залишків і заново встановив прикладне програмне забезпечення, варто сети перевстановити, відтепер збиратимуться оновлення. Пакетів встановлено все одно більше, ніж у Gentoo, виходить такий компромісний варіант.
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь