Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Зміна теми курсору в LightDM

Рекомендовані відповіді

Опубліковано
  • Адміністратор

Всім доброго часу доби, сьогодні я розповім про вирішення однієї проблеми з LightDM, яку багато хто ігнорує, а саме незграбний чорний курсор на екрані входу.

Насправді ж вирішується це досить просто, але пряме і легке рішення на просторах інтернету мені знайти не вдалося, або радять копатися в "index.theme", або робити якусь складну і незрозумілу нісенітницю... І більшість, напевно, змирилися з цим (наприклад, у більшості дистрибутивів ця проблема з коробки) або зовсім відмовилися від L. Рішення я викопав з голови на кшталт «перевірю, а раптом».

Заздалегідь скажу для тих, хто не в курсі:

$ - команда від звичайного користувача

# - команда від суперкористувача

Власне, у вас повинні бути встановлені кастомні курсори в дистрибутиві, якщо такі є - йдемо далі:

Оскільки LightDM-GTK-Greeter-Settings нам не дозволяє налаштовувати курсори, редагуватимемо конфіг, але нічого складного в цьому немає.

Зробити це можна двома способами:

1. Через сам термінал маючи привілеї суперкористувача.

2. Використовуючи GUI через будь-який текстовий редактор з правами рут.

Хід виконання:

1. Використовуючи термінал.

Для початку створимо копію конфіга, для цього виконаємо:

$ cp /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf /удобный/для/вас/каталог/lightdm-gtk-greeter.conf

Після чого, додамо рядок в кінець файлу, що вказує на назву теми курсору, але обов'язково в системний конфіг "/etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf", а бекап про всяк випадок:

# echo "cursor-theme-name = название-темы" >> /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf

Зверніть увагу, що назва теми - назва папки, в якій лежить сама тема, і вона повинна бути встановлена в " /usr/share/icons" .

Наприклад, у мене тема "vimix white cursors", папка з темою називається "Vimix-white-cursors", і вона була скопійована у вказаний вище шлях, тому моя команда виглядає так:

# echo "cursor-theme-name = Vimix-white-cursors" >> /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf

2. Використовуючи GUI.

Копіюємо конфіг за допомогою провідника (по дорозі "/etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf") / терміналу (команда вище) у зручне для вас місце.

Відкриваємо наш файл з правами адміністратора, можна зробити також через консоль, або просто перейти шляхом який зазначений вище і відкрити через той же Kate (в KDE), але для прикладу візьму "Mousepad", тому що є користувачем XFCE, і введу наступну команду:

# mousepad /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf

Після чого додаємо в кінець рядок " cursor-theme-name = назва-теми " і зберігаємо.

Якщо все зробили правильно, логінімся заново (або перезапускаємо пристрій) і бачимо нормальний курсор замість стандартного сокирного.

Мені не давала спокою така проблема, хоч вона й не критична, але мозолить око. Можливо, ця статейка допоможе і вам у разі потреби. Результат проробленого заскринив за допомогою " lightdm --test-mode ", попередньо встановивши потрібний для цього пакет " xorg-server-xephyr ", але назва може відрізнятися залежно від його назв у репозиторіях дистрибутивів, я все робив на Arch Linux.

Команда установки:

# pacman -S xorg-server-xephyr

Кому цікаво, ось мій конфіг (для розуміння того, як це працює):

[greeter]

theme-name = Qogir-dark

icon-theme-name = Qogir-dark

background = /usr/share/backgrounds/wallpapers/LakeSideView.jpg

indicators = ~clock;~spacer;~power;~separator

font-name = Clear Sans Medium, Medium 10

xft-antialias = true

xft-dpi = 96

xft-rgba = rgb

xft-hintstyle = hintfull

cursor-theme-name = Vimix-white-cursors

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.