Опубліковано 19 липня19 лип Адміністратор Всім доброго часу доби, сьогодні я розповім про вирішення однієї проблеми з LightDM, яку багато хто ігнорує, а саме незграбний чорний курсор на екрані входу.Насправді ж вирішується це досить просто, але пряме і легке рішення на просторах інтернету мені знайти не вдалося, або радять копатися в "index.theme", або робити якусь складну і незрозумілу нісенітницю... І більшість, напевно, змирилися з цим (наприклад, у більшості дистрибутивів ця проблема з коробки) або зовсім відмовилися від L. Рішення я викопав з голови на кшталт «перевірю, а раптом».Заздалегідь скажу для тих, хто не в курсі:$ - команда від звичайного користувача# - команда від суперкористувачаВласне, у вас повинні бути встановлені кастомні курсори в дистрибутиві, якщо такі є - йдемо далі:Оскільки LightDM-GTK-Greeter-Settings нам не дозволяє налаштовувати курсори, редагуватимемо конфіг, але нічого складного в цьому немає.Зробити це можна двома способами:1. Через сам термінал маючи привілеї суперкористувача.2. Використовуючи GUI через будь-який текстовий редактор з правами рут.Хід виконання:1. Використовуючи термінал.Для початку створимо копію конфіга, для цього виконаємо:$ cp /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf /удобный/для/вас/каталог/lightdm-gtk-greeter.confПісля чого, додамо рядок в кінець файлу, що вказує на назву теми курсору, але обов'язково в системний конфіг "/etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf", а бекап про всяк випадок:# echo "cursor-theme-name = название-темы" >> /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.confЗверніть увагу, що назва теми - назва папки, в якій лежить сама тема, і вона повинна бути встановлена в " /usr/share/icons" .Наприклад, у мене тема "vimix white cursors", папка з темою називається "Vimix-white-cursors", і вона була скопійована у вказаний вище шлях, тому моя команда виглядає так:# echo "cursor-theme-name = Vimix-white-cursors" >> /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf2. Використовуючи GUI.Копіюємо конфіг за допомогою провідника (по дорозі "/etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf") / терміналу (команда вище) у зручне для вас місце.Відкриваємо наш файл з правами адміністратора, можна зробити також через консоль, або просто перейти шляхом який зазначений вище і відкрити через той же Kate (в KDE), але для прикладу візьму "Mousepad", тому що є користувачем XFCE, і введу наступну команду:# mousepad /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.confПісля чого додаємо в кінець рядок " cursor-theme-name = назва-теми " і зберігаємо.Якщо все зробили правильно, логінімся заново (або перезапускаємо пристрій) і бачимо нормальний курсор замість стандартного сокирного.Мені не давала спокою така проблема, хоч вона й не критична, але мозолить око. Можливо, ця статейка допоможе і вам у разі потреби. Результат проробленого заскринив за допомогою " lightdm --test-mode ", попередньо встановивши потрібний для цього пакет " xorg-server-xephyr ", але назва може відрізнятися залежно від його назв у репозиторіях дистрибутивів, я все робив на Arch Linux.Команда установки:# pacman -S xorg-server-xephyrКому цікаво, ось мій конфіг (для розуміння того, як це працює):[greeter] theme-name = Qogir-dark icon-theme-name = Qogir-dark background = /usr/share/backgrounds/wallpapers/LakeSideView.jpg indicators = ~clock;~spacer;~power;~separator font-name = Clear Sans Medium, Medium 10 xft-antialias = true xft-dpi = 96 xft-rgba = rgb xft-hintstyle = hintfull cursor-theme-name = Vimix-white-cursors
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь