Опубліковано 19 липня19 лип Адміністратор ПанельСпершу треба створити нову панель. Для цього потрібно натиснути ПКМ по вже існуючій, далі вибрати "Додати панель" та вибрати пункт "Пуста панель"Нижня панельАле насамперед налаштуємо нижню панель. Мені більше подобається коли вона не ховається, але якщо вам потрібно це просто поставте автоприховування, якщо потрібен док - Latte до ваших послугДодамо роздільник, потім плазмоїд "Панель завдань (тільки значки)". Далі викачуємо віджет Launchpad Plasma (можна зробити налаштування, я викрутив непрозорість на 100). Потім знову роздільник.Можна додати додатковий віджет. Я додав на початок перемикання робочих столів і віджет "Command Output" з командою echo $"BTW, I use Linux"Верхня панельЯкщо вона не верхня, просто зайдіть в режим редагування, затисніть кнопку "Край екрану" і перетягніть її вгоруПоставимо висоту панелі на 35-36. Далі додамо меню програм. Мені більше подобається класичне, тож я додам його. Завантажуємо плазмоїд "Window Title". Додаємо його. Потім роздільник, годинник, знову роздільник та системний лоток. Верхня панель готова.ЛаунчерЛаунчер з усіма програмами ми вже додали, але в оригінальному Gnome в лаунчері видно ще всі відкриті програми. Для цього є ефект KWin, але, додаючи через налаштування, не можна вказати клавішу Meta на цей ефект. Тому скористаємося командою:kwriteconfig5 --file ~/.config/kwinrc --group ModifierOnlyShortcuts --key Meta "org.kde.kglobalaccel,/component/kwin,,invokeShortcut,ExposeAll" && qdbus org.kde.KWin /KWin reconfigureВона додасть у файл шляхом ~/.config/kwinrc рядок, який додасть комбінацію клавіш на Meta і перезавантажить WM KWin. Після цього все одразу запрацюєPS. З виходом KDE 5.24 можна замінити слово ExposeAll на назву нового ефекту KWin "огляд" (на "Overview")
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь