Опубліковано 13 годин назад13 гд Адміністратор Я хочу розповісти про те, як я обійшов добове обмеження безкоштовних чатів у ChatGPT, заводячи нові облікові записи. Відразу можу сказати, що цей спосіб підійде не всім: якщо вам важливо зберегти історію чатів або ви побоюєтеся бана, то краще купити передплату.Але якщо, наприклад, вам потрібно згенерувати кілька десятків зображень за добу або розібратися з великим текстом, то цілком робочий спосіб.Це легально?Так. Ось що говорить сам ChatGPT:«Саме собою створення кількох акаунтів не заборонено правилами OpenAI. Порушенням зазвичай вважаються зловживання платформою: автоматична реєстрація великої кількості акаунтів, використання ботів для створення облікових записів, спам, шахрайство, обхід блокувань, а також інші дії, спрямовані на порушення роботи сервісу або отримання нечесної переваги.»Якщо користувач вручну створює додатковий обліковий запис і використовує його для звичайного спілкування з ChatGPT, прямої заборони на це немає. Однак OpenAI залишає за собою право вводити обмеження та вживати заходів проти дій, які компанія визнає спробою зловживання сервісом «.»Простіше кажучи, ви маєте право створити кілька облікових записів, а компанія має право обмежити або заблокувати ваш профіль, якщо ви вважаєте, що ви порушили правила користування платформою . Жодний — ні російський, ні міжнародний — закон саме собою створення нових акаунтів не порушує.Перший спосіб: використання кількох поштових скриньок GmailЦе найпростіший, надійний та ефективний спосіб. OpenAI довіряє поштою Google; зареєструвати новий профіль у ChatGPT через Gmail - найпростіший варіант.Напевно, у багатьох із вас і так вже є кілька профілів у ChatGPT, прив'язаних до різних адрес Google. Якщо часто ними користуватися, то ви швидко уперетеся в ліміти. Вихід – реєструвати нові поштові адреси. Google часто вимагає прив'язки до телефонного номера, і тут ми упираємося в першу межу - заводити нові номери телефонів під кожний імейл складно. Тут на допомогу приходить тимчасова пошта.Другий спосіб: тимчасові поштові скринькиТаких сервісів зараз дуже багато, вони працюють швидко і без збоїв. Ось, наприклад, TempMail: як тільки ви зайшли на сайт, вам автоматично генерується унікальний імейл. Його можна скопіювати в один клік (є спеціальна кнопка).Подальші дії:1. Заходимо до chatgpt.com2. Натискаємо «Зареєструватися»3. Вставляємо адресу тимчасової пошти4. Заходимо на temp-mail.org5. Перевіряємо «Вхідні»6. Копіюємо звідти код підтвердження, завершуємо реєстрацію в ChatGPTНа всю операцію йде близько хвилини. Її можна повторити, як тільки ви упреєтеся в ліміт чатів.Тут виникають дві проблеми.По-перше, якщо часто створювати нові поштові адреси на тому самому хостингу, ChatGPT це зрозуміє і відправить вас до софтбану. Жодних попереджень або повідомлень про те, що профіль заблокований, я не отримував, але просто на тимчасову поштову скриньку перестали надходити коди для завершення реєстрації.По-друге, деякі тимчасові поштові адреси вже, мабуть, перебувають у блеклісті і реєструватися на них не можна.Іншими словами, тимчасова пошта – це робочий, але ненадійний спосіб. Після кількох спроб і змін адрес може спрацювати, а може і ні.Третій спосіб: аліаси GmailЯкщо тимчасова пошта перестала працювати, можна спробувати зареєструватись на аліас Gmail.Аліас (або псевдонім) Gmail — це спосіб створити нову адресу електронної пошти, яка прив'язана до вашої вже існуючої скриньки. Всі листи, надіслані на цю додаткову адресу, будуть надходити вам до основної поштової скриньки.Як це працюєGmail дозволяє додавати знак плюс (+) і будь-яке слово після імені вашого користувача на адресу. Сервіси (наприклад, ChatGPT) будуть бачити цю адресу як абсолютно унікальну і нову, але для Google це все та ж ваша основна скринька.прикладДопустимо, ваша основна адреса - fine-ukraine@gmail.com .Ви можете використовувати fine-ukraine+1@gmail. com для реєстрації в ChatGPT.Система вважає, що це абсолютно новий користувач.При цьому лист з кодом підтвердження прийде прямо до вашої основної скриньки fine-ukraine@gmail.com .Я не впевнений, що це працюватиме нескінченно, але мені вдалося зареєструвати так три аліаси і продовжити роботу.ВисновокЗа моїми відчуттями, OpenAI відноситься до такого обходу своїх правил з легкою ворожістю - як до невеликого неминучого зла. Якщо почати зовсім вже явний аб'юз - реєструвати сотні адрес на добу, генерувати тисячі зображень - то вас, мабуть, забанять, і ніякими додатковими поштовими адресами це вже не поправиш. На кілька додаткових чатів на день компанія готова заплющити очі.
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь