Опубліковано Вівторок в 07:093 дн Адміністратор Сьогодні про Higgsfield та їх нову модель Cinema . Я скептично я належу до хайпа навколо “кінематографічних” нейромереж, але тут історія цікава. Я прогнав через неї пачку тестів і ладен поділитися результатом.Скажу відразу: якщо ви чекаєте ідеального послуху та правильних пальців – забудьте. За рівнем контролю це Stable Diffusion 1.5 не вище. Промпт слухає через раз, персонажів плутає, а з анатомією іноді твориться формене пекло.Але чому це все одно круто? Тому що ця модель видає те, чого немає у вилизаних гігантів на зразок Midjourney або Flux – повітря і світло .Плюси:Світло та обсяг: Вона розуміє глибину кадру. Тіні лягають так, ніби їх ставив нормальний гафер, а чи не алгоритм. Немає цього плоского нейромережевого лиску.Текстура: Картинка виглядає як кінокадр, а не як рендер із гри. Зернистість, серпанок, робота з фокусом – все на місці.Текст у кадрі: Дивно, але написи він клацає дуже бадьоро. Для титрів або вивісок усередині сцени – мастхев.База для відео: Як стартовий кадр для подальшої анімації (у тому ж Kling, VEO або Luma) - це просто гармата, тому що задає правильний настрій всій сцені.Мінуси:Анатомічний хорор: Пальці, суглоби, особи на загальних планах – модель регулярно пливе. Але завжди можна виправити в Nano banana.Слабкий промт: Змусити її зробити те , що написано (особливо складні дії), - та ще завдання.Потрібен "милиця": Працювати з нею поодинці майже нереально. Це завжди зв'язування.Мій робочий сценарій:Для себе я визначив таку схему: Higgsfield Cinema робить мені м'ясо - світло, композицію та загальний настрій. А далі я закидаю це в Inpaint або проганяю через Nanobanana , щоб поправити обличчя, повернути руки на місце та докрутити деталізацію.Вердикт: Це не інструмент для тих, хто хоче натиснути кнопку "шедевр" та отримати готове. Це база для тих, хто розуміє як будується кінокадр. Якщо вам потрібні живі розкадрування або візуал з характером – спробуйте обов'язково. Добре, що зараз насипають 40 безкоштовних кредитів щодня. higgsfield.ai
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь