Перейти до змісту

Рекомендовані відповіді

Опубліковано
  • Адміністратор

У цій статті ми розповімо, як створити чат-бот для доставки їжі. Покажемо докладну інструкцію щодо створення чат-бота за допомогою Google Dialogflow.
Google Dialogflow – це потужний інструмент, який дозволяє створювати насичені та природні людські розмови на основі технології розуміння природної мови (NLU). З його допомогою можна створювати чат-ботів, які легко інтегрувати з різними платформами, такими як веб-сайти, Slack, Messenger та Telegram. Цей інструмент надає необхідні функції для керування та масштабування діалогових систем, забезпечуючи інтерактивний та успішний досвід взаємодії з кінцевими користувачами.

Створюємо чат-бота для доставки їжі:

1. Відкриваємо сервіс Dialogflow та входимо за допомогою пошти Gmail.

Screenshot_1.png

2. Приймаємо "Terms of Service" за допомогою "Accept" і йдемо далі

Screenshot_1.png

3. Натискаємо на кнопку "Create Agent" у лівому меню сайту
Screenshot_1.png

4. Щоб створити агента, введіть його ім'я у спеціальне поле. Вкажіть основну мову вашого агента. Натисніть кнопку "Create" . Ім'я агента не повинно містити прогалин. Будьте уважні.

Screenshot_1.png

5. Натисніть у лівій панелі меню сайту "Intents" та натисніть "Create Intent" .
Intents у Google Dialogflow – це різні категорії розмов, які ви хочете, щоб чат-бот обробляв. Кожен намір відповідає певній меті чи запиту, який може надіслати користувач. Наприклад, за замовчуванням Dialogflow включає вітальний намір, який вітає користувача та запускає діалог. Ви також можете створити свої наміри, наприклад, для запиту особистих даних користувача або замовлення піци. Таким чином, ви можете налаштувати чат-бота для реагування на різні ситуації та запити.

Screenshot_1.png

6. Дайте ім'я та натисніть "Add Training Phrases" .
Ніхто не знає, що таке ідеальне спілкування, але використання тренувальних фраз дозволяє чат-боту вивчати та застосовувати різні способи спілкування з реального життя для відповіді на різні ситуації.

Screenshot_1.png

7. Додайте фрази, які клієнт задаватиме чат-боту при його використанні.
Наведемо приклад з піцою: "Замовити піцу" , "Мені потрібна піца" , "Я хочу піцу" та "Я хочу закзати піцу" . Після кожної фрази натискаємо "Enter"

Screenshot_1.png

8. Навчіть чат-бота працювати з електронними листами. У це поле вводимо таку команду " Email ID Training: [email protected] " . Виділяємо пошту за допомогою миші. У нас з'явиться попап із фільтром. Вводимо в нього "Email" та вибираємо "@sys.email"

Screenshot_1.png

9. Натисніть Save у верхньому правому кутку сайту.
Screenshot_1.png

10. Перемістіться вниз екрана і поставте галочку у розділу "Email" і натисніть на команду "Define prompt" .
Screenshot_1.png

11. З'явився попап із налаштуваннями для підказок. Щоб отримати адресу електронної пошти клієнта, можна додати підказки, які вимагатимуть цю інформацію. Наприклад, "Будь ласка, введіть вашу адресу електронної пошти, щоб ми могли зв'язатися з вами" , або "Для обробки вашого запиту нам потрібна ваша адреса електронної пошти. Будь ласка, введіть її" . Це допоможе переконати клієнта у необхідності надати свою адресу електронної пошти та привернути його увагу до цієї інформації. Натисніть "Close" .

Screenshot_1.png

12. Ви також можете навчити робота розпізнавати імена, номери телефонів та адреси. За це відповідають типи команд: "@sys.given-name" , "@sys.phone-number" та "@sys.address" відповідно. Щоб це зробити, виконайте кроки 8-11 для цих умов.
Після виконання всіх дій не забуваємо натиснути кнопку Save у верхній частині сайту.

13. У меню сайту, яке розташовується ліворуч, виберіть пункт "Entities" і натисніть кнопку "Create Enity"
Entities - це спосіб ідентифікації та отримання корисної інформації з людської мови, що дозволяє ефективно обробляти дані в контексті конкретного завдання

Screenshot_1.png

14. Даємо імена об'єктам. Наприклад ми зробимо об'єкт "Size" і дамо йому такі параметри: "Звичайний" , "Маленький" , "Середній" , "Великий" та "Гігант" . Після виконаного створення натискаємо "Save" . Повторюємо цей пункт, щоб додати ще об'єкти, які ви хочете запропонувати.
Screenshot_1.png

15. Повертаємося до пункту "Intents" та додаємо навчальні фрази для об'єктів, які ми створили у 14 пункті. Щоб навчити чат-бота вимагати розміру піци, можна скористатися функцією "Pizza Size Training" і вибрати тип "@size" . Цей процес можна повторити для інших об'єктів, щоб навчити чат-бота запитувати інформацію про них. Не забуваємо натиснути "Save" , щоб зміни набули чинності.
Screenshot_1.png

16. Щоб встановити всі прапорці та додати підказки для всіх розділів, потрібно скористатися відповідними функціями, про які ми говорили у кроках 10-11. Також можна змінити порядок питань чат-бота, перетягуючи двосторонню стрілку, розташовану у верхньому правому куті кожного поля.
Screenshot_1.png

17. Спускаємося трохи вниз по сторінці та вводимо текстові відповіді у розділі "Responses" . Для вставки об'єктів можна використовувати символ долара "$" . Цей символ також може бути використаний для підтвердження замовлення цього проекту. Натискаємо "Save"
Screenshot_1.png

18. Щоб налаштувати чат-бота для вашої компанії, спочатку клацніть значок "Налаштування" () праворуч від імені агента. Потім оновіть опис і введіть URL-адресу зображення, яке буде використовуватися як зображення профілю для чат-бота. Якщо хочете, ви також можете змінити назву на назву компанії, для якої ви хочете, щоб чат-бот відображався на сайті. Не забудьте натиснути кнопку Save , щоб записати всі зміни.
Screenshot_1.png

Готово! Тепер ваш чат-бот повністю готовий до інтеграції.

Інтегруємо ваш чат-бот Google Dialogflow на вашому сайті
1. У лівому меню сайту натискаємо "Integrations" і йдемо далі

Screenshot_1.png

2. У нас відкрилася сторінка із різними функціями. Шукаємо розділ "Text based" та натискаємо на "Dialogflow Messenger"

Screenshot_1.png

3. З'явився попап, у правому нижньому кутку натискаємо кнопку "Enable"
4. У нас згенерувався код, копіюємо його та вставляємо його в розділ "body" на нашому сайті.

Screenshot_1.png

Screenshot_1.png

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Важлива інформація

By using this site, you agree to our Умови використання.