Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

«Час попрощатися». Титулована австрійка оголосила про завершення кар'єри

📅 06.09.2026 04:39⏱ 2 хв читання
Ciko Перегляди: 16 Відповіді: 0
«Час попрощатися». Титулована австрійка оголосила про завершення кар'єри

Найтитулованіша австрійська біатлоністка сучасності Ліза Тереза Гаузер оголосила про завершення кар'єри.

«Я пережила так багато неймовірно прекрасних моментів, розділила їх з особливими людьми та змагалася з найкращими біатлоністами світу. Мої суперниці стали друзями. Мої тренери, особливо Сандра та Фред, стали моєю другою родиною. Але це також зайняло багато енергії, і зараз саме час попрощатися. Просте «дякую» здається недостатнім, але воно йде від щирого серця».

Раніше 32-річна спортсменка озвучувала наміри продовжувати виступи до домашнього чемпіонату світу 2028 року в Гохфільцені, але вирішила завершити професійні виступи наприкінці поточного сезону.

«Мої пріоритети в житті просто змістилися, я почала відчувати, що особисте життя для мене важливіше. Спорт вищого рівня був моїм життям так довго, і я любила ним займатися. Але в якийсь момент у тебе просто не вистачає енергії, щоб вкладати в це все – зусилля, які ти маєш докладати до спорту, надзвичайно вимогливі».

Останньою гонкою в кар'єрі Гаузер стане мас-старт на етапі Кубка світу в Голменколлені, який відбудеться 22 березня.

За свою 15-річну кар'єру найвищим досягненнями Гаузер на Чемпіонатах світу є золото 2021 року в мас-старті. Також на її рахунку три срібних нагороди світових першостей.

На рівні Кубка світу Ліза Тереза здобула вісім золотих медалей, сім – срібних і шість – бронзових. У сезоні 2020/21 вона розділила малий Кришталевий глобус у заліку індивідуальних гонок із Доротеєю Вірер.

Найкращим результатом Гаузер на рівні Олімпійських Ігор стало четверте місце у спринті на Олімпіаді в Пекіні-2022.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.