Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Коваль опублікувала заяву з поясненням рішення покинути LSU

📅 04.09.2026 03:01⏱ 2 хв читання
Ciko Перегляди: 5 Відповіді: 0
Коваль опублікувала заяву з поясненням рішення покинути LSU

Українська баскетболістка Катерина Коваль опублікувала заяву, в якій пояснила своє рішення залишити жіночу баскетбольну програму Університету Луїзіани (LSU) та перевестися до іншого університету.

За словами Коваль, після завершення минулого сезону вона планувала повернутися до LSU та продовжити свою студентську кар’єру в команді. Однак потім баскетболістка дізналася про рішення університету підписати російську гравчиню.

«Мій батько служить в українській армії та надзвичайно пишається тим, що захищає свою країну від російської агресії. Для мене ця війна не є чимось далеким чи абстрактним. Людей, яких я знала, було вбито, а міста та місця, де я виросла і вперше почала грати в баскетбол, були зруйновані ракетними ударами», – написала Коваль.

Українка зазначила, що ця ситуація мала глибокий особистий вплив на неї, її родину та близьких, які продовжують жити в умовах війни. За словами баскетболістки, саме це зрештою змусило її зрозуміти, що залишатися в LSU більше не було правильним рішенням для неї.

«Я знайшла в LSU свій дім і надзвичайно вдячна моїм партнерам по команді, які стали для мене сім’єю, а також моїм тренерам, співробітникам і всій спільноті LSU. Це рішення не було простим. Я розумію та поважаю те, що рішення щодо складу є частиною студентського баскетболу. Але я маю залишатися вірною собі, своїм цінностям і тому, у що я вірю», – додала Коваль.

Коваль також висловила сподівання, що NCAA врахує обставини її ситуації та дозволить їй виступати за іншу команду вже в сезоні-2026/27.

Катерина приєдналася до LSU перед сезоном-2025/26. У своєму дебютному сезоні за команду українка взяла участь у 35 матчах, набираючи в середньому 8.3 очка та роблячи 6.3 підбирання за гру.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.