Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Жан БЕЛЕНЮК: «Мій бій в ММА? Народний депутат українців бити не буде»

📅 04.09.2026 17:12⏱ 3 хв читання
Ciko Перегляди: 13 Відповіді: 0
Жан БЕЛЕНЮК: «Мій бій в ММА? Народний депутат українців бити не буде»

Народний депутат України Жан Беленюк екслюзивно для Sport.ua розповів, чому вирішив спробувати свої сили в ММА, оцінив перспективи Парвіза Насібова та зізнався, що його суперником точно буде іноземний боєць.

– Вчора було анонсовано ваш бій у новому для вас виді спорту – ММА. Чому ви вирішили спробувати свої сили у змішаних єдиноборствах?

– Я завжди цікавився єдиноборствами такого роду. Постійно стояло питання, чи буду я себе випробовувати в цьому виді спорту. Зараз з'явилася гарна нагода – і я вирішив спробувати. Зараз тренуюся та готуюсь до бою. Коли займався боротьбою, то не міг собі дозволити «розпилятися» на інші види спорту, а зараз є така можливість.

Зараз є можливість підтягнути ударну техніку і боротьбу, і больові прийоми. Є можливість трохи більше вийти за рамки греко-римської боротьби у контакті бойових мистецтв.

– Як ви вважаєте, ваша успішна кар'єра у греко-римській боротьбі дуже допоможе вам в ММА?

– У мене точно є певна база. Якщо б я взагалі ні чим не займався... Та база, яку я маю на цей момент – бонус, який точно має мені допомогти. Звісно, боротьба кардинально відрізняється від боксу, наприклад, якщо брати саме у контексті ударної техніки – у мене немає цього аспекту. Але точно є гарна фізична підготовка. Треба просто підкорегувати певні технічні аспекти, а деякі – здобути «з нуля», чесно кажучи.

– В ММА дебютує Парвіз Насібов. Як оцінете його перспективи в цьому виді спорту?

– Я сподіваюсь, що у нього все вийде. Парвіз – талановитий борець, в нього є все, щоб себе реалізувати. В нього є час підтягнути всі нюанси, які стосуються необхідного арсеналу, який знадобиться у прийдешньому бою. Я впевнений, що він поставиться до цього відповідально. Єдиний нюанс в тому, що він ще є діючим борцем греко-римського стилю – йому доведеться поєднувати тренування. В мене такої необхідності вже немає. Я можу сконцентрувати увагу на підготовці до бою ММА.

– Ваші бої пройдуть під егідою нової ліги – промоушена ARENA. Розкажіть, що це за ліга та чим саме вона вас зацікавила?

– Що це за ліга? На це питання вам кращу відповідь дадуть організатори та засновники цієї ліги. Для мене ця ліга – коло близьких за духом людей, які люблять бойові мистецтва та єдиноборства. Цю лігу створили люди, які мають певний бекграунд в змішаних єдиноборствах, які люблять український спорт та хочуть його розвивати навіть у період повномасштабної війни. Навіть попри такий важкий період спорт розвивається саме завдяки таким людям. Я сподіваюсь, що це лише почадок. Думаю, буде гідне і класне продовження та розвиток цього напрямку – це зараз дуже цікаво і популярно.

Українські ММА-бійці знані у всьому світі. Можемо привести в приклад Ярослава Амосова – найяскравіший український боєць на високому рівні. Та й багато інших. Зараз не буду всіх перелічувати, бо когось точно забуду. Українці і в боксі, і в бойових мистецтвах завжди проявляли себе досить добре та прославляли Україну.

– Ім'я вашого суперника ще невідоме. Які є потенційні варіанти?

– Дивіться, я точно не відповім на це питання. В мене є менеджери, які вже займаються цим питанням. Єдине, я впевнений, що це має бути досвідчений і достойний боєць. Сподіваюсь, нам вдасться показати видовищний двобій. Можу точно сказати одне: моїм суперником точно буде не українець – народний депутат українців бити не буде, правильно? – усміхаючись, завершив Беленюк.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.