Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Хвостенко розповіла про зміни у складі збірної та цілі на чолі команди

📅 06.09.2026 03:23⏱ 3 хв читання
Ciko Перегляди: 9 Відповіді: 0
Хвостенко розповіла про зміни у складі збірної та цілі на чолі команди

Головна тренерка жіночої збірної України з біатлону Оксана Хвостенко розповіла про призначення на нову посаду, зміни в складі команди, а також найближчі та довгострокові цілі.

– Коли Вам запропонували очолити основну жіночу збірну? Чи складним було рішення щодо погодження на цю пропозицію? Адже команда нині переживає не найлегші часи і це доволі серйозний виклик для будь-якого тренера…

– Розмови з президентом були вже у Буковелі, але потрібен був час все обдумати. Я розумію, що буде важко, і я до цього готова.

– Ви вже кілька років готуєте дівчат та юніорок. Хто тепер опікуватиметься ними в якості тренера? Чи плануєте Ви продовжувати, так би мовити, наставництво щодо Ваших підопічних?

– Основна частина юніорок йде зі мною далі, друга частина залишається під моїм наглядом, але під керівництвом Олександра Біланенка та Василя Тарасюка.

– Чи будете пропонувати активніше залучати когось із них до виступів на дорослому рівні?

– Молодь буде залучатись до дорослих змагань, будемо їх «обкатувати» на дорослому рівні.

– А загалом, хто конкретно з жінок віднині тренуватиметься безпосередньо під Вашим керівництвом?

– Склад команди буде з 12-ти чоловік: Олена Городна, Христина Дмитренко, Ксенія Приходько, Поліна Пуцко, Христина Руда, Лілія Стеблина, Тетяна Тарасюк, Вікторія Хвостенко, Аліна Хміль, Дарина Чалик, Ірина Шевченко, Валерія Шейгас.

– Хто ще увійшов до Вашого тренерського штабу, до сервісної команди?

– До тренерського штабу увійшли тренери Ігор Ярмош та Дмитро Івасенко. Сервіс залишається минулорічний.

– Микола Зоц був колись Вашим тренером. Тепер Ви змінюєте його на посаді головного тренера у жінок. Цей "тонкий момент" додає Вам якоїсь внутрішньої напруги чи навпаки? Адже Ви, мабуть, добре розумієтеся на тренерському підході Миколи Миколайовича і Вам, вірогідно, буде легше працювати після нього з командою?

– Я розумію, що буде важко. У мене є своє бачення щодо роботи і щодо взаємовідносин у команді. Ніякої напруги я не відчуваю, думаю, що спільну мову ми з дівчатами знайдемо, а все інше будемо розбирати в ході тренувального процесу.

– Звичайно, що про якісь конкретні тренерські плани говорити ще зарано. Але під час сезону, мабуть, у Вас виникали думки, що можна було б додати до тренування наших жінок? Мабуть, покращення швидкості стрільби в першу чергу? Адже наша юніорська жіноча збірна під Вашим керівництвом дуже сильна саме в цьому компоненті. Може, щось ще?

– Так, я спостерігала за жінками, і ще потрібно з ними поспілкуватися, як вони готувались. Але по швидкості стрільби однозначно деяким потрібно додавати.

– Чи озвучували для Вас на тренерській нараді чи в процесі домовленостей якісь задачі на сезон? Або надали Вам певний кредит довіри і поставили більш довгострокові цілі?

– Ціль у нас у всіх одна – покращення наших позицій у Кубку націй і підтягнути молодь до наступних Олімпійських ігор. Ми всі хочемо результат і всі на це налаштовані.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.