Перейти до змісту
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Файна Україна

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TaZ розповів нові подробиці скандальної історії з Mercedes від Virtus.pro

📅 07.09.2026 04:38⏱ 3 хв читання
Ciko Перегляди: 26 Відповіді: 0
TaZ розповів нові подробиці скандальної історії з Mercedes від Virtus.pro

Колишній капітан Virtus.pro Wiktor «TaZ» Wojtas у польському інтерв’ю знову розповів про історію з Mercedes, який отримав після перемоги команди на DreamHack Masters Las Vegas 2017. За його словами, спочатку він навіть не хотів публікувати фотографію з автомобілем, оскільки розумів, що подарунок може негативно вплинути на команду та його кар’єру.

Історія почалася у лютому 2017 року. Перед гранд-фіналом DreamHack Masters Las Vegas власник Virtus.pro Антон «Sneg» Черепенніков (вже покійний) публічно пообіцяв подарувати TaZ новий Mercedes E-Class, якщо команда переможе на турнірі. VP у фіналі обіграли SK Gaming з рахунком 2:1 та здобули чемпіонський титул.

Обіцянку було виконано, але замість базового E-Class TaZ обрав Mercedes-AMG GLE 43. На той момент він щойно став батьком і пояснював вибір бажанням отримати більш просторий та практичний автомобіль. У березні 2017 року TaZ опублікував фотографію з машиною, а її орієнтовну вартість польські ЗМІ оцінювали у 350–400 тисяч злотих

orig_901834.jpg

Гравець тоді написав:

«Мрії збуваються. Дякую Антону, який завжди тримає своє слово! 🙂 Без моїх хлопців це було б неможливо, сподіваюся, що колись я зможу віддячити їм тим самим! Не E-клас… але тепер я сім’янин, татові TaZ потрібно трохи більше простору! :)»

Тепер TaZ розкрив ще одну деталь цієї історії. За його словами, спочатку йому належав Mercedes E-Class у базовій комплектації, однак він запитав, чи може доплатити власні гроші за дорожчу модель і отримав дозвіл.

Після цього, за словами поляка, від нього вимагали зробити фотографію з автомобілем.

«Мені полагався Mercedes E-класу універсал у базовій комплектації, однак я запитав, чи можу докинути своїх грошей, щоб взяти кращу машину. Мені дозволили.

Потім мені сказали, щоб я зробив фото машини. Я відмовлявся і казав, що це зруйнує мою кар’єру і команду, але мені відповіли: “Ти повинен”. У результаті сталося саме так, як я описав.

Зараз я б відмовився робити фото і сказав би: “Забирайте машину на евакуаторі”».

Подарунок швидко перетворився на один із найвідоміших мемів польської Counter-Strike-сцени. Фанати звернули увагу на те, що автомобіль отримав лише один із п’яти гравців, хоча перемога на турнірі була командним досягненням. Після падіння результатів легендарної польської п’ятірки в ком’юніті з’явилася теорія, що саме Mercedes став причиною проблем команди та всієї польської сцени.

Доречі ми ще тоді на сайті писали, що такий подарунок зруйнує мораль команди і призведе до фатальних наслідків – зрештою так і сталося.

Пізніше інші колишні гравці VP розповідали про напруженість усередині колективу після історії з автомобілем. Сам TaZ у минулому визнавав, що спочатку дуже важко переживав ситуацію, а згодом назвав її важливим уроком для себе. Він також розповів, що продав Mercedes у 2021 році, назвавши це своєрідним завершенням історії з «прокляттям».

При цьому ще у 2017 році Sneg пояснював, що автомобіль не варто сприймати виключно як премію за перемогу в одному турнірі — він був способом відзначити багаторічний внесок TaZ у Virtus.pro.

Минуло майже десять років, але історія з Mercedes досі залишається одним із найбільш обговорюваних епізодів в історії польського CS. І тепер TaZ фактично підтвердив, що вже тоді розумів, наскільки неоднозначним може виявитися цей

.

Відповідей поки що немає.
Гість
Напишіть відповідь...

Акаунт

Навігація

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.