W USA postawiono kropkę w sprawie trylogii między Usykiem a Furym

Znany amerykański dziennikarz i znawca branży Dan Rafael ostro zareagował na wypowiedzi Tysona Fury’ego dotyczące ewentualnej trzeciej walki z Aleksandrem Usikiem.
„Obejrzałem nagranie z Tysonem Fury'm. Mówi kompletne bzdury! Mówi, że chce po raz trzeci wyjść na ring przeciwko Aleksandrowi Usikowi, a jednocześnie nie zamierza walczyć z Anthonym Joshuą. Jakby mógł po prostu zrezygnować z już zawartej umowy.
O ile mi wiadomo, w tej umowie jest to jasno zapisane. Co prawda samego dokumentu nie widziałem, więc jeśli ktoś go ma – proszę mi go przesłać. Z tego, co rozumiem, walka ma się odbyć do końca tego roku.
Dlatego Fury nie może po prostu tak po prostu stoczyć innej walki. To się nie stanie. On po prostu próbuje przyciągnąć uwagę i zdobyć więcej wyświetleń na Instagramie. Właściwie Tyson robi to już od około dziesięciu lat.
Nie może po prostu zrezygnować z walki z Joshuą. Przynajmniej tak twierdzą ludzie z jego zespołu. Wystarczy posłuchać wywiadu ze Spencerem Brownem, który również o tym mówił.
Najpierw więc muszą rozwiązać sprawę z Joshuą. Jeśli Tyson jest gotów stoczyć tę walkę w Nowym Jorku i zgodzić się na zaproponowane nowe warunki – to już jego wybór.
Jeśli wszystko mu odpowiada, to świetnie, będę się po prostu cieszył razem z nim. Nie oznacza to jednak wcale, że Anthony Joshua, Matchroom Boxing czy Eddie Hearn muszą zgodzić się na takie warunki” – podsumował dziennikarz.
Відповіді